Vakantiewoning, Vakantiehuis, Bungalow, Achterhoek, Gelderland, Weekend, Vakantie, Fietsvakantie, Wandelvakantie, Zomervakantie, Meivakantie, Herfstvakantie, Halle, Bronckhorst, Landheerskamers, Landheerskamer, Besselder, Nederland, gezin, familie

Activiteiten

Plaatsen en bezienswaardigheden om te ontdekken

In de buurt van ‘De Landsheerskamers’ zijn veel beziens-waardigheden. Zo staat Vorden bekend om haar vele kastelen en kunt u in Winterswijk de steengroeve bezoeken. Deze groeve wordt gebruikt om kalk te winnen, maar delen van de groeve zijn veranderd in natuurgebied. Er is een Oehoe nestplaats en in het Museum Freriks in Winterswijk kunt u bovendien allerlei fossielen bekijken die in de groeve werden gevonden.

In Hengelo vindt u openluchtzwembad ’t Elderink, in Ruurlo kunt u heerlijk verdwalen in een doolhof van hagen. In Borculo vindt u museumboerderij De Lebbenbrugge en in Zelhem kunt u op de voormalige vuilnisbelt De Langenberg over de wijde omgeving uitkijken.

U zult u verbazen over de diversiteit aan musea in de Achterhoek.
Van Mondriaan, Winterswijk tot Ijzermuseum, Ulft en van Mosterdfabriek, Doesburg tot (op zeer korte afstand) Museum Smedekinck in Zelhem. Zie voor een overzicht
www.musea-achterhoek.nl

Blijft u liever dichtbij huis, dan vindt u in ‘De Landsheerkamers’ allerlei bordspellen om samen met elkaar te spelen. Op het zandpad aan de overkant van de weg kunt u jeu de boule spelen of klootschieten. Voor de kinderen is er van alles te ontdekken in de nabije omgeving. Er zijn bomen om in te klimmen, paden om te verkennen en in de poelen en bossen in de buurt kunt u onder andere boomkikkers en salamanders tegenkomen.

Voor meer activiteiten en bezienswaardigheden:

www.achterhoek.nl/